Teorii despre existenta vietii in spatiu

Viata pe Marte

viata pe marte

De cateva decenii unii astronomi  sunt siguri ca fiinte  inteligente au  trait pe Marte. Percival Lowell,de exemplu,  a popularizat ideea ca martienii  au construit canale pentru a iriga planeta lor moarta.

În 1965, sonda Mariner4  a facut  primele fotografii din spatiu ale Planetei Rosii si a relevat o suprafata stearpa cu  cratere si  brazdata de canale  mai mare decat  cea a Lunii.
In 1976 ,rezultatele testelor misiunii Viking au fost negative in totalitate in privinta prezentei oricarei forme de viata in atmosfera de pe Marte.
 Recenta descoperire a unor depozite de metan în atmosfera lui Marte, o idee tentanta ce releva existenta unei vieti subterane pe aceasta planeta , a renascut sperantele cercetatorilor . Subiectul ramane deschis si ,probabil,urmatoarele decenii vor stabili exact ce se afla pe suprafata Planetei Rosii.

 

suprafata planetei marte

  Christiaan Huygens si ciudatele sale teorii

Astronomul olandez, fizician si matematician, Christiaan Huygens (1629-1695) este cunoscut in lumea stiintifica pentru teoria sa numita „val de lumina”. Teoria sa spune ca lumina este formata din valuri ,acum fiind mai cunoscuta sub denumirea de principiul Huygens-Fresnel.Doua secole mai tarziu aceasta teorie a avut un rol covarsitor in intelegerea dualitatii unda-particula a luminii.

christiaan huygens

 El a fost cel care a descoperit  forta  centrifuga,  legile de coliziune a organismelor, a dezvoltat  calcule moderne si a facut  observatii initiale  privind perceptia sunetului .Inventiile si teoriile lui au ajutat la dezvoltarea tehnologiei telescoapelor.

El a descoperit ,de asemenea ,inelele lui Saturn,satelitul acestuia Titan si a trasat prima harta a planetei Marte !!!!Cea mai interesanta teorie a lui Huygens este cea in care afirma clar si raspicat ca numeroase planete din spatiul cosmic sunt populate cu fiinte asemanatoare omului. 

christiaan huygens

 

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: