vineri, decembrie 1, 2023
Fenomene stranii si paranormale

Triunghiul mortii din Marea Neagra

In ultimii ani mai multe evenimente inexplicabile s-au petrecut în Marea Neagra. De la anomalii magnetice inexplicabile si pana la disparitia unor nave sau avioane, aceste fenomene au atras atentia oamenilor de stiinta, astfel plasand Marea Neagra în zona locurilor misterioase de pe Terra.

misterul din Marea Neagra

Potrivit ultimelor rapoarte, în Marea Neagra s-a dezvoltat un loc comparabil cu Triunghiul Bermudelor, în care se petrec din ce în ce mai multe fenomene bizare.  Acest “Triunghi al Mortii” este în permanenta miscare, ceea ce îl face extrem de greu de localizat. Masuratorile actuale indica faptul ca aceasta suprafata se întinde pe o distanta de aproximativ 8-10 kilometri patrati.

Povestea acestui triunghi al mortii începe undeva prin secolul XIII, când diverse vase erau pur si simplu inghitite de apa Marii Negre. Pentru ca fenomenul era unul dramatic, marinarii din vremea respectiva se fereau de furia marii. Marturiile din vremea respectiva au creat o impresionanta legenda despre ceea ce înseamna acest triunghi al mortii.

triunghiul mortii din marea neagra

Anii au trecut si aceste evenimente au fost date uitarii sau pur si simplu s-au transformat în simple legende. Pana in 1944, când a disparut crucisatorului Tiolkovski, la sud de Crimeea, toata lumea uitase despre legenda Triunghiului Mortii. În plina zi, un vapor de dimensiuni impresionate a disparut pur si simplu si nimeni nu îsi putea explica de ce. La numai câteva zile distanta, un alt fenomen straniu s-a abatut asupra Armatei Rosii pentru ca cinci avioane militare au fost înghitite de Marea Neagra. Nu s-a mai gasit nicio urma si  bineinteles ca evenimentul a fost pus sub stanta “top secret”.

marea neagra si misterele ei

Diverse surse pretind ca si nava, si aparatele de zbor ar fi fost inghitite de o ceata neagra cu sclipiri verzi, descriere asemanatoare celei facute de pilotii supravietuitori din Triunghiul Bermudelor. Coincidentele merg insa si mai departe, deoarece, potrivit canalului de televiziune american ABC, atât în Triunghiul Bermudelor (între Bermude, Puerto Rico si Miami), cat si in “Triunghiul Mortii” din Marea Neagra s-a observat un foc de gheata care iese din apa si care degaja o ceata densa care atrage orice obiect care se afla în zona.

triunghiul bermudelor si triunghiul mortii din marea neagra

Sirul disparitiilor din Marea Neagra a mai inclus, în 1990, un avion particular grecesc, dar si personalul de pe o platforma petrolifera ruseasca, un an mai târziu. Platforma a fost gasita si recuperata la 50 km distanta de locul initial de amplasare, plutind în deriva, fara nicio urma de viata la bord si fara niciun indiciu legat de soarta celor 80 de oameni care o populasera. Asemenea întâmplari, ca si legendele care circula pe seama “Triunghiului Mortii” i-au determinat pe pescari sa vorbeasca despre “apa blestemata”, iar pe specialistii militari ai tarilor riverane sa caute posibile explicatii. De altfel, cercetatorii de la Institutul particular “Terra” din Bucuresti spera sa realizeze, cu concursul Armatei, o harta româneasca a zonelor care prezinta anomalii magnetice.misterul-din-marea-neagra-care-i-a-bulversat-pe-cercetatori-e-supranumit-triunghiul-mortii-218803

De cealalta parte, marturiile fostilor soldati ai URSS sunt de-a dreptul socante. Ei au povestit despre anumite submarine cu forme rotunde, care circulau pe fundul Marii Negre si care se faceau vinovate de anomaliile intalnite în diverse zone.

Nimeni nu poate preciza ceea ce se intampla în Triunghiul Mortii, dar este cert faptul ca fenomenul intalnit în Triunghiul Bermudelor se regaseste într-o forma sau alta si in Marea Neagra.

descopera.ro

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: