Cea mai sanatoasa stare a mintii"/>

Undele Alpha

 Creierul este compus din miliarde de celule nervoase numite neuroni, care folosesc electricitate pentru a comunica intre ele. Combinatia acestora care isi trimit semnale unii catre altii in acelasi timp produce un imens camp electric in creier, activitate electrica ce poate fi detectata cu echipamente medicale speciale. Aceasta activitate electrica este cunoscuta ca “undele creierului”. Mintea noastra isi regleaza activitatile prin unde electrice care sunt inregistrate in creier, emitand impulsuri electromagnetice  mici de frecvente diferite, care pot fi inregistrate printr-un test numit electrocefalograma. Acestea sunt de 4 feluri:

Undele Beta – emise cand suntem constienti si alerti sau cand ne simtim agitati, tensionati, speriati, cu frecvente intre 13 si 60 de pulsuri pe secunde (scara Hertz)

Undele Alpha – cand suntem intr-o stare de relaxare mentala si psihica, cu toate ca suntem constienti de ce se intampla in jurul nostru. Frecvente intre 7 si 13 pulsuri pe secunda.undele alpha din creier

Undele Theta – intre 4 si 7 pulsuri, este o stare de somnolenta cu o constientizare redusa

Undele Delta – inconstienta, somn adanc, o frecventa intre 0.1 si 4 cicluri pe secunda.

Cea mai sanatoasa stare a mintii

Undele Alpha sunt obisnuite pentru cei care sunt foarte creativi, care au o minte clara. Daca iti inchizi ochii pentru mai mult de un minut, nivelul de activitate pentru undele alpha va creste automat, iar cand ii deschizi undele beta “mai stresante” incep sa-si faca simtitor prezenta. In copilarie de exemplu fiecare dintre noi a avut parte de o activitate legata de undele alpha mult mai puternica. Sunt specialisti care afirma ca daca am reusi sa traim in starea mentala a unui copil de pana in 4 ani, adica fara griji, fara regrete, am reusi sa traim in jur de 300 de ani. Copii traiesc in starea de acum si lucrul imediat urmator.  De mult timp s-a considerat ca starea undelor alpha este cea mai sanatoasa stare pentru corpul nostru in special daca se afla undeva la 10 Hz.

Un intelept spunea ca starea cea mai dulce pentru fiinta umana este de a trai intr-o stare de rugaciune – cea ce denota normal o stare a undelor alpha!

Alte beneficii venite de la undele Alpha

Relaxarea gandurilor/relaxarea corpului

Accesarea starii de creativitate

Sporirea capacitatii de a rezolva problemele

Sentimente calme si centrate (echilibrate)

Rezultate atletice optime

Reducerea stresului, fricii, nervozitatii si anxietatii

Totul pare sa mearga cum trebuie

Abilitatea de a “invata” mai bine

Imbunatatirea functionarii sistemului imunitar

Gandire pozitiva

Antidepresiv natural

Constientizare interioara

Oameni cu undele alpha peste medie
  1. Cei care sunt extrovertiti, sociabili
  2. Cei care se roaga si mediteaza
  3. Cei care sunt creativi, artistii
  4. Copiii
Puterea din noi
undele alpha, starea de relaxare mentala si psihica

Prima ora a zilei da tonul pentru tot ceea ce vei face in acea zi! Orice faci, fie ca citesti sau asculti in acesta prima ora a zilei, va ramane cu tine toata ziua. Vi s-a intamplat vreodata sa va sculati cu o melodie in cap iar acea melodie sa va ramana in cap toata ziua? Acesta este principiul care functioneaza. Cum ar fi daca v-ati scula in fiecare dimineata cu cea mai inaltatoare muzica sau cu cea mai de succes literatura posibila? Este minunat sa simti cum acea inspiratie iti curge prin corp toata ziua. Starea in care te afli in prima ora de cand te trezesti si in ultima inainte sa te culci, este aceea de unde alpha. Este starea care face legatura intre constient si subconstient. De asemenea se poate atinge aceasta stare si daca efectuam 10 respiratii adanci si lungi. Aceasta este starea in care ne putem seta creierul cu ganduri positive, atunci putem sa ne folosim puterile pentru a atrage cat mai multe lucruri bune in viata noastra. Este defapt si unul din motivele pentru care rugaciunile se spun dimineata si seara chiar cand ne trezim sau inainte de culcare.

Filozofia indiana explica faptul ca daca afirmam de 1000 de ori un lucru, acel lucru devine mantra, un gand din care se formeaza viitorul. Cuvantul “mantra” in sanscrita este o combinatie a doua cuvinte “man” (gand) si “tra” (eliberare), deci mantra ar trebui sa fie un gand al eliberarii.  Un exemplu foarte bun de mantra, care functioneaza foarte bine ar fi “Fara griji, accept tot ce mi se intampla“, incercati sa afirmati asta in gura mare sau in mintea voastra de 1000 de ori si veti vedea ce rezultate revolutionare veti vedea.

undele plpha din creier ne dau starea de relaxare

Asa ca imaginati-va ca va sculati odata cu soarele si mergeti pe malul marii, sau undeva in natura in liniste si meditati sau spuneti o rugaciune, ganditi pozitiv spre lucurile care vreti sa se materializeze in viata voastra.

Oamenii cred mai mult in lumea exterioara decat in cea interioara, cand cea interioara este cea care conteaza cel mai mult, este cea mai puternica. Multi oameni se gandesc ca au mai multe sanse sa-si schimbe viata jucand la loto decat sa gandeasca pozitiv.

 A gandi pozitiv este o putere pe care o avem cu totii in noi asa ca folositi-o !

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: