miercuri, iunie 19, 2024
Misterele umanitatii

Calendarul lui Adam, cea mai veche structura circulara din lume

Calendarul lui Adam este cea mai controversata structura din lume.

Denumita uneori ca “Stonehenge-ul African”, se pare ca a precedat atât Stonehenge, cât si Marea Piramida din Giza cu zeci de mii de ani. Situat în Mpumalanga, Africa de Sud, cercul de piatra, cu diametrul de aproximativ 30 de metri, a fost estimat a avea mai mult de 75.000 de ani vechime! Diverse aliniamente astronomice au fost identificate pe sit si este posibil ca acesta sa fie singurul calendar din piatra complet functional din lume.

Împrastiate prin muntii din Africa de Sud, exista mii de ruine de cercuri din piatra. Primele estimari ale numarului acestor ruine a fost facuta în 1891 de catre exploratorul englez Theodore Bent.

El a estimat ca aici se gasesc circa 4.000; în 1974 estimarea a crescut la 20.000. In prezent, cercetatorul Michael Tellinger, a estimat numarul acestor ruine antice de piatra din Africa de Sud la 100.000 sau chiar mai mare! Unele dintre aceste “cercuri de piatra” nu au intrari, fiind legate printr-o retea de canale, care adesea au fost interpretate ca si “drumuri” de catre unii istorici. Calendarul lui Adam este considerat a fi cel mai faimos dintre aceste ruine.

„Johan Heine a descoperit Calendarul lui Adam în 2003, printr-o întâmplare. Era pe drum pentru a-si gasi unul dintre pilotii care se prabusise pe marginea unei stânci. Lânga locul accidentului John a observat un aranjament ciudat de pietre foarte mari iesind din pamânt. În timp ce salva pilotul ranit la aproximativ 20 m mai jos pe deal, Johan a mers catre monoliti si a înteles imediat ca erau aliniati dupa punctele cardinale ale Pamântului – nord, sud, est si vest. Erau cel putin trei monoliti aliniati cu rasaritul, dar pe partea de vest era o groapa misterioasa în pamânt – ceva lipsea.

Dupa luni întregi de masuratori si observatii, Johan a concluzionat ca sunt perfect aliniate cu rasaritul si apusul soarelui.

A determinat echinoctiile si solstitiile. Dar misterioasa groapa ramânea o piesa lipsa din puzzle. Într-o zi, contemplând motivul existentei acestei gropi, expertul în identificarea rutelor cailor, Christo, a sosit la fata locului calare. I-a explicat lui Johan ca acolo exista o piatra cu o forma ciudata care a fost înlaturata de la fata locului de ceva ani. Se pare ca acesta a stat undeva la intrarea în rezervatie.

Dupa o cautare îndelungata, Johan a gasit piatra cu forma antropomorfa (forma umana). Era intacta si purta si o placuta inscriptionata pe ea. Fusese folosita de catre fundatia Blue Swallow pentru a comemora deschiderea rezervatiei Blue Swallow în 1994, Ironia e ca a fost înlaturata din cel mai important sit arheologic gasit pâna azi si s-a întors în rezervatia într-un mod misterios – pentru motive putin diferite”.

Alinierea cu Constelatia Orion a calendarului

Cunoscut de batrânii din Africa, ca “locul de nastere al Soarelui” sau “Inzalo y’Langa”, situl arheologic a fost adus pentru prima data în atentia publicului în 2003 de catre pilotul sud-african Johan Heine. El a zburat peste muntii din Africa de Sud de peste 20 de ani, având o pasiune pentru aceste mii de obiecte ciudate circulare din piatra împrastiate în întreaga regiune, pe care le-a si fotografiat.

Situl este numit pe buna dreptate “Calendar lui Adam”, deoarece pietrele sunt plasate pentru a urmari miscarea Soarelui, care arunca umbre pe stânca; înca mai functioneaza perfect ca si calendar si în ziua de astazi.

Pietrele site-ului au o greutate de pâna la 5 tone fiecare si se spune ca au fost transportate de la un loc mai îndepartat. Trebuie remarcat faptul ca zona din jurul Calendar lui Adam este extrem de bogata în aur!

Situl a fost estimat la venerabila vârsta de 75.000 de ani, ca urmare a calculelor efectuate de astronomul Bill Hollenbach care considera ca acest calendar preistoric urmarea initial constelatia Orionului; cum pozitia constelatiei s-a schimbat de 3 ori pâna acum raportat la pozitia plata fata de orizont, si cum aceasta schimbare are loc o data la 26.000 de ani (ca urmare a balansului Pamântului în jurul axei sale), de aici a ie?st aproximativ vârsta de 75.000 de ani a acestui sit arheologic.

Mai exista un lucru bizar în interiorul acestui calendar: se pare ca exista probleme cu coordonatele GPS si cu semnalul de telefon în interiorul cercului de pietre! Ce forte oare actioneaza acolo?

ancient-origins.net

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum