joi, decembrie 7, 2023
Misterele umanitatii

Chipul sculptat in piatra din Guineea are 12000 de ani

O echipa de cercetatori a descoperit în Guineea, Africa, o sculptura sapata în versantul unui munte. Figura pare sa reprezinte chipul unui personaj stravechi.

Monumentul din piatra are cel putin între 10.000 si 12.000 de ani vechime, a declarat geologul italian Pitoni, unul dintre cercetatorii care au examinat sculptura.

Cu tehnologia noastra ar fi aproape imposibil de creat un astfel de monument sau ar fi costat o multime de bani, a mentionat arheologul german, Klaus Dona, conform Projectavalon.net.

La o analiza atenta a chipului, expertii au descoperit o alta trasatura uimitoare a monumentului. Fata nu reprezinta o persoana de rasa europeana si nici una de rasa africana. Ar putea sa fie din cultura sud americana sau asiatica.

În timpul excavatiilor dupa diamante din regiunea Sierra Leone, învecinata, Pitoni a cules de la triburile locale o legenda.

”Dumnezeul african s-a suparat pe unii îngeri si i-a împietrit, apoi i-a aruncat pe Pamânt. A pus cerul… l-a facut iar din piatra si l-a aruncat pe Pamânt. Si a facut stelele si le-a aruncat apoi pe Pamânt”, a spus Pitoni cu privire la provenienta statuii gigantice.

De asemenea, în timpul excavatiilor, cercetatorii au gasit sub pamânt niste pietre deosebite denumite Pietrele Cerului din cauza culorii lor albastre asemanatoare cu cea a vazduhului.

În urma cercetarilor efectuate în Viena, s-a descoperit ca piatra nu este albastra natural, ci a fost colorata printr-un proces artificial. Albastrul pietrelor este unul deosebit, studiile neputând sa determine cu exactitate ce material a fost folosit pentru a obtine culoarea respectiva.

epochtimes-romania.com

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d