„Tacerea” dosarelor OZN…

Nicholas Redfern este autorul a mai mult de 30 de carti despre OZN-uri, Bigfoot, monstrii din lacuri, abominabilul om al zapezilor, dar si despre scandaluri de la Hollywood. In iunie 2015, la conferinta anuala MUFON din Ohio, el a vorbit despre „Oamenii in negru”. Acest subiect controversat a castigat o mare popularitate, odata cu lansarea, in 1997, a filmului de fictiune „Men in Black”. Dar cei ce frecventeaza literatura din domeniu stiu bine ca se povestea, inca din anii 1950, ca indivizi misteriosi, imbracati de regula in negru, ar fi incercat in mod constant sa reduca la tacere martorii sau investigatorii OZN si ai fenomenelor paranormale…

tacerea dosarelor OZN
Nicholas Redfern

 Redfern a publicat, in 2011, si o carte, intitulata „The Real Men in Black” (adevaratii oameni in negru), asa ca era persoana potrivita sa dezvolte acest subiect. La sfarsitul prezentarii, auditoriul l-a solicitat sa-si spuna parerea, in acest context, despre presupusa politica a guvernului american de a ascunde fata de marele public adevarul privind prezenta extraterestra pe Pamant, ca si despre sansele ca sa existe, la un moment dat, o „dezvaluire OZN”. Ca o concluzie a acestor dezbateri, care au continuat si dupa terminarea conferintei, Redfern a postat, pe site-ul Mysterious Universe, un articol intitulat „De ce nu vom ajunge la o dezvaluire OZN”, din care merita sa rezumam mai jos principalele idei.

 In ufologie se resimte, in mod clar, o frustrare puternica privind lipsa de cooperare din partea unor instante banuite ca ascund sub oboroc informatii senzationale, controversate, secrete, pe problematica OZN. Cat despre parerea sa, Redfern afirma ca el nu crede, deloc, ca Guvernul SUA ar ascunde ceva in acest sens. Este mult mai probabil ca intreaga problema sa fie supravegheata de un mic numar de indivizi, bine ascunsi, finantati prin bugete negre, care nu raspund fata de nimeni. Si, pe baza a mai multe indicii, el crede ca este foarte probabil ca marea majoritatea celor din guvern, din armata, si din comunitatea de informatii sa nu stie absolut nimic in aceasta privinta.

De ce lipsesc „dezvaluirile”

 Persoanele din miscarea de divulgare au tipat si au strigat tot mai mult, insistand ca „guvernul sa ne spuna ceea ce stie”, adica sa ne spuna adevarul despre prezenta extraterestra pe Pamant. In ciuda a ceea ce se crede si in ciuda nenumaratelor cereri depuse, toate aceste miscari, tintind dezvaluirea, nu au dus nicaieri. Singurul rezultat concret a fost un esec de 100 la suta de a obtine vreo informatie.

 Dar, exista si un alt aspect, pe care nu trebuie sa-l uitam. „Nedivulgarea” ar putea sa nu fie doar rodul vointei unei „agentii din umbra”, oricare ar fi aceasta. Ea ar putea fi, in acelasi timp, si abordarea adoptata de inteligentele din spatele fenomenului OZN in sine.

 Prea de multe ori s-a spus ca „extraterestrii sunt aici pentru a ne ajuta”. Ei bine, poate ca, intr-adevar exista extraterestri si poate ca ei sunt aici pentru a ne ajuta. Dar ce dovezi avem in acest sens? Redfern spune ca a obosit pana la greata sa tot vada diverse grupuri de tip „dragoste si lumina”, in hainele lor viu colorate, cu sandale hippie si afiliere New Age, si sa auda din partea acestora ca extraterestrii, in loc sa se arate in mod deschis, isi exercita minunile binevoitoare in spatele scenei, lucrand astfel pentru a face o lume mai buna pentru noi. Intr-adevar? Unde sunt rezultatele? Dupa parerea lui Redfern, de fapt, lumea este intr-o stare groaznica si lucrurile nu merg spre bine.

Tacerea dosarelor OZN-php

 Toti cei care au avut un contact cu lumea ufologiei, cunosc acea intrebare sablon: „daca extraterestrii exista, de ce nu aterizeaza ei pe peluza Casei Albe, dezvaluindu-si prezenta lor pe Pamant?” Unii ar putea considera ca intrebarea este logica, dar autorul articolului crede ca, dimpotriva, este absolut fara noima. Motivul este ca nu exista nimic in istoria fenomenului OZN, care sa sugereze ca o astfel de posibilitate ar fi fost vreodata avuta in vedere. Imaginea aceasta, cu nepamantenii care aterizeaza cu nave stralucitoare si vorbesc presedintelui si oamenilor, este a noastra, nu a lor. Este rodul unei culturi populare, al lumii SF si al propriilor noastre presupuneri cu privire la modul in care ar trebui extraterestrii sa actioneze.

 In cazul in care fenomenul OZN este cu adevarat ceva nepamantean, el va fi practic de neinteles pentru noi. Nu exista niciun motiv sa se creada, sau sa se presupuna, ca procesele lor de gandire, obiectivele lor, sau abordarile lor in comunicare, le-ar oglindi pe ale noastre, asa cum apar ele in acele povesti ridicole care spun ca presedintele Dwight D. Eisenhower ar fi semnat, in anii 1950, un tratat cu extraterestrii, pentru a le permite sa faca ceea ce doresc pe planeta noastra, in schimbul unui acces la tehnologiile lor.

 Redfern numeste istoriile de felul acesta, care circula printre fanii OZN cu mai putin discernamant, o „gramada de rahat”. Isi poate oare imagina cineva cu adevarat – se intreaba el – ca o rasa atotputernica de fiinte, venind dintr-un sistem solar indepartat, sau dintr-o alta galaxie, ar avea vreodata nevoie de un pact pentru a-si atinge obiectivele? Desigur ca nu! Ei ar putea face orice le-ar trece prin minte sa faca, iar pamantenii n-ar avea absolut niciun mijloc, pentru a-i opri sau a-i influenta in vreun fel.

 Deci, nu ne confruntam, de fapt, cu tratate, aterizari in fata presedintelui, sau cu nevoia de dezvaluiri, ci cu un fenomen care este atat de nepamantean incat urmeaza o cale proprie, care ramane practic de neinteles pentru noi toti.

 In opinia lui Redfern, exista doua motive pentru care nu am avut si nu vom avea o „dezvaluire OZN”. Primul este ca indiferent cine anume se afla in spatele fenomenului OZN (extraterestri, entitati inter-dimensionale, criptoterestri, sau ceva cu totul dincolo de intelegerea noastra actuala), ei utilizeaza o abordare unica si hotarata in contactul cu rasa umana. Nu se pune problema unei invazii, asa cum prezinta mai multe filme SF. Abordarea lor este de a interactiona la nivel individual, intr-un mod intim, si doar cu anumiti oameni.

 Un exemplu este expunerea la fenomenul OZN, avand drept elemente principale: intalnirile apropiate de un tip profund personal (cum ar fi rapirile), ori sincronicitati inexplicabile, sau vieti care, in unele cazuri, sunt schimbate radical, peste noapte.

 Redfern subliniaza ferm: exista un fenomen real OZN si exista o agenda reala de lucru legata de acesta. Dar, este o agenda a carei finalitate ne scapa. Si nu se va produce nicio revelare, la nivel mondial, a naturii si intentiilor inteligentelor care se afla in spatele fenomenului OZN, pentru ca agenda lor nu prevede o astfel de revelare. Maniera ascunsa de schimbare a vietilor, la nivel individual, va continua, la fel cum se desfasurau lucrurile inca de pe vremurile in care fenomenul se manifesta sub aparenta unor: zei, ingeri, demoni, zane, spiridusi si cate altele…

Agentiile tacute

 Ce anume vizeaza exact toate acestea, ce rezultate se urmaresc, este desigur, un mister. Dar, nu se intrevede niciun semn de schimbare la orizont. Oamenii vor continua sa aiba experiente remarcabile, care le vor schimba viata; le vor avea noaptea tarziu, pe portiuni singuratice de drum, sau in timp ce campeaza in padure, ori le vor avea chiar in propria casa. Dar extraterestrii nu o sa se aseze niciodata cu presedintele SUA la o discutie, langa niste cafea cu un croissant.

 Al doilea motiv pentru care nu am avut si nu vom avea o dezvaluire OZN este ca acea „agentie din umbra”, la care se facea aluzie mai sus, nu va divulga niciodata nimic. Ei stiu, si sunt pietrificati de faptul, ca fenomenul OZN, asa cum am mentionat, are capacitatea de a interactiona, la un moment dat, cu practic oricare dintre noi, in mod direct, si poate modifica perceptiile noastre individuale, mentalitatile, si tot viitorul. Si cei din spatele acestui fenomen nu actioneaza agresiv, sau printr-o divulgare catre toata lumea, ci intervenind in mediul nostru personal exact la modul pe care il cred de cuviinta. Si sunt de neoprit…

 Agentiile militare – pe toata suprafata planetei – sunt obisnuite sa aiba de-a face, cu potentialii dusmani, intr-un mod pe care il pot intelege. In cazul in care fenomenul OZN ar ameninta sa opereze la modul ilustrat in filme precum Ziua Independentei sau Razboiul Lumilor, ar fi ingrijorator, dar militarii ar intelege macar cu cine anume au de-a face. Din pacate, ei stiu doar ca exista ceva acolo, ceva extraordinar de neobisnuit, profund derutant si de neinteles. Iar faptul ca acest ceva poate selecta, ca printr-un gest al mainii, pe oricare dintre noi, si apoi sa ne transforme, ingrozeste detinatorii secretului.

images

 Prin urmare – scrie Redfern – iata, pe scurt, motivele pentru care nu va avea loc nicio divulgare: (a) fenomenul functioneaza intr-o maniera si cu o agenda, care nu presupun o divulgare si (b) persoanele a caror sarcina este sa ne apere de toate acestea sunt, sincer, ingrozite de ideea de a spune oamenilor ceea ce stiu ori banuiesc.

 Cei din miscarile „Dezvaluirea OZN”, care continua sa reclame dezvaluirea unor secrete ale eventualelor colaborari intre guverne si nepamanteni, au nevoie – incheie Redfern – de „un pumn solid in fata” pentru a se trezi la realitate si a intelege ca aici nu este vorba doar despre incercarea de a obtine ca „guvernul sa ne spuna adevarul”. Este ceva mult mai profund decat atat…

Revista Magazin, autor Dan D Farcas

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum

%d blogeri au apreciat: