Misterele plantelor

Noua Zeelanda a adoptat un amendament la legea despre drepturile animalelor, recunoscându-le statutul de fiinte constiente. Cetatenii vor fi obligati sa le recunoasca acest statut animalelor de companie si sa le respecte drepturile, iar experimentele de testare a produselor cosmetice pe animale au fost interzise.

Pe de alta parte, stim ca vegetarienii argumenteaza ca nu mananca animale pentru a nu le face sa sufere. Vestea proasta pentru vegetarienii care cred ca dieta lor este lipsita de cruzime este ca si plantele sufera.

Enigmaticele plante, nu numai ca au constiinta, ele dovedesc existenta unei constiinte cosmice si a unui univers holografic.

CHAKRELE
CHAKRELEunui univers holografic.

Misterele plantelor – Mugurii vietii vegetale

Povestea creatiei spune ca universul a trecut de la nimic la existenta materiei. Soarele, încalzind Mama-Pamânt, a facut ca materia sa vibreze si sa formeze diverse tipare, coagulându-se în variate forme stranii.

Cumva, într-o tainica lucrare, s-a facut trecerea de la un cosmos mineral la viata vegetala. Etapa pur minerala a existentei a fost urmata de un stadiu vegetal primitiv, dupa care s-a instaurat o era a plantelor complexe.

În principiu credem ca aparitia vietii omenesti a fost precedata de o etapa de dezvoltare vegetala. Ezoteristii îndraznesc mai mult, crezând ca elementul vegetal constituie si astazi o parte fundamentala a fiintei umane. De exemplu, sistemul nervos simpatic din organismul uman seamana cu un copac.

Gândirea ezoterica este preocupata de energiile subtile ce strabat aceasta componenta vegetala a organismului si de asemenea de „florile” acestui copac: chakrele. Chakra Plexului Solar, marele centru al componentei vegetale a corpului uman, se hraneste chiar cu undele luminoase si caldura primite de la Soare.

Cea mai pregnanta constientizare a acestui element vegetal în corpul uman s-a conservat în rândul populatiilor din China si Japonia. În medicina chineza se considera ca fluxul energetic al acestei forte vegetale a vietii, numit Chi, însufleteste corpul, iar atunci când delicata retea energetica înregistreaza un blocaj, survine boala.

Zorii studierii plantelor

Începând cu Aristotel, perpetuându-se de-a lungul Evului Mediu si chiar pâna la începutul secolului al optsprezecelea, a dominat parerea ca plantele sunt înzestrate cu suflet dar nu si cu senzatii.

Carl von Linné, parintele botanicii moderne, a uluit lumea decretând ca plantele nu se deosebesc de oameni si de animale decât prin faptul ca nu au posibilitatea de a se misca. Acesta a fost contrazis în secolul urmator de celebrul naturalist Charles Darwin. El a demonstrat ca fiecare cârcel este înzestrat cu puterea de a se misca independent de ceilalti.

La începutul secolului XX, biologul vienez Raoul France, a emis ideea socanta pentru vremea sa, ca plantele îsi misca liber si gratios, corpurile mladioase, fapt de care omul nu ia seama, fiindca aceasta se petrece într-un ritm mult mai lent decât este el obisnuit sa perceapa.

France sustinea ca plantele reactioneaza la miscarile Pamântului si ale Lunii si s-ar putea ca într-o zi sa se demonstreze ca suporta influente din partea stelelor si a altor corpuri ceresti din Univers .

Plecând de la faptul cert ca forma exterioara a unei plante se reface de fiecare data când o componenta a sa este distrusa, France îndrazneste a concluziona ca exista o entitate constienta care supervizeaza tot ce înseamna forma, o inteligenta care conduce enigmaticele plante, aflându-se fie în interiorul, fie în exteriorul acestora.

Vizionarul biolog era convins ca plantele reactioneaza aidoma oricarei fiinte vii si ca se dovedesc capabile de reactii violente când sunt maltratate si de recunostinta când sunt înconjurate cu dragoste.

La vremea aceea studiile publicate de el au fost fie ignorate de specialisti, fie considerate pure fabulatii. Raoul France a reusit sa-si oripileze de-a dreptul contemporanii cu ideea ca plantele ar putea proveni dintr-o lume supramateriala populata de fiinte cosmice.

Acestea, sub chipul zanelor si al spiridusilor, al gnomilor si al silfidelor constituiau o sursa oraculara de viziune directa pentru oameni înzestrati cu capacitati de medium.

Analizând perspectivele propuse de France, pâna si cei mai indulgenti dintre botanistii timpului au considerat ca viziunea lui este seducatoare prin romantismul ei, dar total neproductiva. Însa, uluitoarele descoperiri din anii ’60 au amintit fara menajamente ca enigmaticele plante au o lume de o complexitate pe care omenirea nu mai avea voie s-o ignore.

Cateva dintre cele mai interesante experimente realizate pe enigmaticele plante

În ”Viata secreta a plantelor”, autorii Peter Thompkins si Christopher Bird descriu experimentele facute în acea perioada demonstrând ca plantele au metode de comunicare specifice.

S-a descoperit ca ele disting sunete pe care urechea omeneasca nu le poate percepe si unde luminoase, invizibile pentru om, cum sunt razele infrarosii si ultraviolete. Plantele sunt sensibile în special la razele X si la frecventa înalta folosita în transmisiile televizate. Cei doi cercetatori au plecat de la concluziile lui France pe care le-am amintit anterior.

New York City, 2 februarie 1966. Doctorului Cleve Backster îi vine ideea sa conecteze noua sa planta de dracena la poligraf. Mirarea a fost ca diagrama activitatii electrice a plantei nu era o curba lenta cu un tipar monoton, ci una activa, în zigzag, ce se modifica de la un moment la altul.

Cam la un minut de la începerea înregistrarii diagramei, activitatea electrica a plantei a început sa semene cu diagrama unei persoane care minte. Backster a înmuiat una dintre frunzele plantei într-o ceasca de cafea fierbinte, dar planta nu a reactionat. Apoi a crestat o frunza cu penita stiloului si abia daca a aparut o reactie. Însa ce a urmat, va fi transformat pe vecie istoria stiintei.

Doctorului i-a venit ideea sa arda cu un chibrit frunza conectata la electrozi. Chiar în momentul în care si-a imaginat aceasta scena, cu toate ca se afla la o distanta de 5 metri fata de planta, acul poligrafului a ajuns instant în partea superioara a diagramei. Diagrama a zugravit emotia intensa a plantei, reactia ei de panica extrema.

„Mai trebuie sa spun ca, pe 2 februarie 1966, la 13 minute si 55 de secunde de la inceperea înregistrarii diagramei, întreaga mea constiinta s-a transformat. Si m-am gândit: ” Ce chestie, ai zice ca planta asta mi-a ghicit gândurile”.(Cleve Backster)”

DIAGRAMA ÎNREGISTRATA DE DR. CLEVE BACKSTER CHIAR ÎN MOMENTUL CÂND SE GÂNDEA SA ARDA UNA DINTRE FRUNZELE PLANTEI

Backster s-a dus sa ia chibrituri, iar când s-a întors planta înca prezenta reactii vizibile. S-a gândit sa puna chibriturile înapoi de unde le luase, iar ca efect, curbele diagramei au revenit la calmul afisat înainte de gândul de a arde frunza. Încercarile de a pacali planta cu gânduri de amenintare doar pentru a obtine o reactie grafica pe diagrame nu au tinut.

Planta stia ca nu se afla într-un pericol real. Însa, gândurile sau scenele agresive îndreptate spre planta si însotite de sentimente de ura create din baierile inimii, fac ca acul poligrafului sa o ia razna, planta tipând de spaima.

Japonia. Doctorul Ken Hashimoto, doctor in filozofie si excelent electronist, auzind de experientele lui Backster, spera ca el sa poata lega o conversatie în toata regula cu o planta. Pentru asta îsi punea mari sperante în modificarile pe care el însusi le operase la sistemul de detectare a minciunilor folosit in Japonia.

El a sperat ca va putea reusi sa transforme traseul de pe grafic în sunete modulate, dând astfel plantei o voce. Primele experiente se soldara cu esecuri. Surpriza a venit din partea sotiei sale, cercetator si ea, care adora plantele. Cum doamna Hashimoto asigura întruna cactusul de sentimentele ei afectuoase, reactia acestuia fu rapida si uluitoare. Transformat si amplificat de echipamentul electronic al doctorului Hashimoto, sunetul produs de cactus aducea cu bâzâitul ascutit al cablurilor de înalta tensiune, asa cum se aude de la distanta, parând adesea un cântec cu ritm si tonalitate variate si placute, ba chiar, cel putin in unele momente, aproape voioase si pline de caldura.

Sotii Hashimoto au reusit sa stabileasca o legatura atât de strânsa cu acel cactus, încât au putut sa-l învete sa numere si chiar sa faca adunari pâna la douazeci. Când i se cerea, de exemplu, sa spuna cât fac doi si cu doi, planta raspundea prin sunete care, transcrise de ac pe grafic, reprezentau patru puncte, însa legate între ele.

INSTALATIA DOCTORULUI C. BACKSTER

Când a fost întrebat care ar fi explicatia fenomenului ca un cactus e în stare sa vorbeasca si sa socoteasca, opinia lui Hashimoto a fost ca dincolo de lumea tridimensionala exista o lume quadridimensionala care controleaza lumea noastra materiala prin ceea ce el numeste „concentrarea spiritului”, adica ceea ce e cunoscut în general sub denumirea de psihochinesie sau suprematia spiritului asupra materiei.

Romania, 1975. La o sesiune de experimente care priveau testele de toxicitate efectuate asupra plantelor, distinsul biolog Marioara Godeanu a observat cu surprindere ca plantele-martor, care se aflau la o oarecare distanta de plantele supuse experimentului, mureau în numar mai mare decât cele care erau otravite efectiv.

Planta-martor, cea care asista la „executia” suratei ei, primea un semnal de la „condamnata la moarte” si suferea la fel de mult ca si ea. Plantele comunica între ele printr-un sistem energo-informational, transmitându-si una alteia informatiile prin emisie si captare de energie.

Marioara Godeanu împreuna cu unul dintre cei mai buni electronisti pe care i-a avut România, au realizat un aparat de transformare a semnalelor din domeniul ultra-acustic, în domeniul obisnuit de frecventa. Apoi, au introdus metoda grafica de înregistrare pe potentiometre si cea de captare în infrarosu. Când au început sa descifreze semnalele respective, au observat ca aveau semnale diverse, mergând chiar pâna la cele psihice, de natura sentimentala, deci empatie. O modificare energetica tradusa acustic arata cum plantele tipa, plâng, cânta, se bucura, ba si mai mult, reactia lor la diferisi stimuli: agresiune, auditii muzicale, stari de emotie, patologie umana. Experimentand pe ficus sau pe limba-soacrei, prindeau postul de radio cel mai apropiat.

EFECTUL DE „FANTOMA-FRUNZEI”

Una dintre experientele cele mai interesante a fost facuta la Peris, unde Elena Cernei, cunoscuta interpreta de opera, avea un nuc imens, foarte batrân. Punând senzorii pe frunzele lui, Marioara Godeanu a prins emisiunea de muzica a lui Iosif Sava, vocea lui foarte clara. Deci, nucul nu numai ca primea informatia si o retransmitea, dar avea si capacitatea de a selecta frecventa pe care primea semnalul. Atunci si-au amintit ceea ce le povesteau bunicii: ca în timpul razboiului, taranii ascultau radioul cu galene, lipind firele de un cartof. Deci cartoful, fiind un organism viu, era sursa de obtinere a informatiei.

Romania 1975. Dezvoltarea procedurilor electrografice de tipul efectului Kirlian au dus, la noi în tara, la inventarea procedurii de electronografie. Prin aceasta procedura s-a demonstrat pe plante asa numitul efect de „fantoma frunzei”.

Evidentierea acestui efect se face prin amputarea partii terminale a limbului unei frunze palmate si efectuarea electronografiei. Imaginea electronografica a frunzei va retine întreg conturul acesteia, asa cum a fost el înainte de sectionare. Daca în aceeasi frunza se perforeaza, pe imaginea electronografica va aparea în fereastra practicata prin perforare întreg conturul frunzei, redus la scara ferestrei. Se demonstreaza astfel ca aceasta anvelopa energetica are proprietati holografice.

Concluzii

Sunt atâtea de spus despre enigmaticele plante, exista nenumarate experimente si observatii, însa, deocamdata, în economia acestui articol, ne oprim aici, nu înainte sa tragem o concluzie frugala. Din moment ce plantele sunt capabile sa stie când un om are intentii agresive fata de ele vrând, de exemplu, sa le arda, asta arata clar ca intentionalitatea formeaza un câmp energetic.

Dar sa ne linistim si prietenii vegetarieni care vad acum ca dieta lor este cruda si la propriu si la figurat. Chiar daca nu gatesc legumele, activitatea digestiva are tot un efect de ardere asupra lor. Poate ne întrebam ce ar mai trebui sa mâncam? Avem timpul necesar in viata sa învatam sa ne hranim doar cu hrana sau cu lumina? Sa ne amintim cum bunicii nostri îsi faceau cruce înainte de masa, spunând o rugaciune. Practic, daca ne rugam în fata hranei, trimitându-i gânduri si emotii pozitive, multumindu-i pentru sanatate si pentru placerile gastronomice oferite, hrana îsi accepta acest rol. Rolul de a ne ajuta sa ne mentinem în viata, sanatosi, bucurându-ne de savoarea ei. Sa nu uitam ca o vibratie poate fi distrusa sau curatata tot prin vibratie. Asa ca daca banuiti ca hrana este infestata de energii negative si de tot soiul de chimicale, o rugaciune asupra ei, o poate curata modificându-i structura vibrationala în beneficiul nostru.

Surse:

PETER TOMPKINS & CHRISTOPHER BIRD, Viata secreta a plantelor, Traducere: Emil Coltofeanu, Editura ELIT COMENTATOR, 2003

JONATHAN BLACK, Istoria secreta a lumii, Traducere: Adriana Badescu, Editura Nemira&Co, 2008

DAVID WILCOCK, Investigatii revelatoare asupra Campului Constiintei, Traducere: Aretina Timoce, Andreea Scrumeda, Editura Deceneu, 2012

EUGEN CELAN, Provocarile paranormalului, Editura Teora, 1999