duminică, martie 3, 2024
Misterele umanitatii

”Muntele extraterestrilor” din Sri Lanka scoate la iveala cateva inscriptii misterioase

Aceasta este stânca Danigala din Sri Lanka, un loc care si-a câstigat renumele de „munte al extraterestrilor” datorita formei sale cilindrice, numeroaselor semnalari de OZN-uri si legendelor cu zei zburatori.

De acum, la toate acestea se adauga si o serie de petroglife misterioase.

„În 28 iulie 2020 am documentat o noua descoperire de petroglife în pesterile de pe Danigala. Acestea sunt comparabile cu cele descoperite în alte situri arheologice din Sri Lanka si din alte regiuni din Asia de Sud. Simbolurile si petroglifele de felul celor pe care le-am descoperit sunt noi. Au fost observate prima data în Sri Lanka, în timpul unui studiu arheoastronomic si geologic preliminar efectuat de Fondul Cultural Central”, se arata în „Codurile Danigala”, o noua lucrare publicatpe pagina de internet a retelei stiintifice ResearchGate.

În studiu, cercetatorul Aravinda Ravibhanu Sumanarathna descrie o noua descoperire de petroglife de mari dimensiuni pe stânca Danigala, din provincia srilankeza Uva.

Sumanarathna numeste locul „inselberg” („insula-aisberg”), deoarece dealul cilindric este singura formatiune de acest fel, izolat pe câmpie. Este posibil ca numele neoficial – „Muntele Extraterestrilor” – sa se fi nascut în urma numeroaselor OZN-uri semnalate în zona de localnici.

La fel de bine, eticheta se poate datora si mitologiei srilankeze, potrivit careia Danigala este locul de unde zbura spre cer Ravana, regele-demon înfatisat adesea cu zece capete.

Revenind la petroglife, ce origine au acestea: umana sau extraterestra?

Sumanarathna descrie Danigala ca un loc în care se regasesc „diferite elemente relevante pentru arheologie si astronomie, cu factori culturali care fac ca aceasta zona sa fie unica”.

Printre acesti factori se numara si petroglifele recent descoperite în pesterile Edakkal, caverne care au fost explorate în 1894 de ofiterul britanic F. Fawcett.

Mormintele, fragmentele de ceramica si alte obiecte descoperite aici au condus la concluzia ca oamenii au folosit aceste pesteri înca de acum aproximativ 5.500 de ani, desi primele semne de locuire a regiunii dateaza de acum 125.000 de ani.

Petroglifele au fost descoperite în timpul unui studiu arheoastronomic si geologic preliminar efectuat de Fondul Cultural Central din Sri Lanka.

Potrivit Ancient Origins, petroglifele înfatiseaza oameni, pauni, plante, câini, scari, sageti, arcuri si semne geometrice. Unele masoara pâna la 7.5 metri lungime.

Care este legatura cu spatiul extraterestru?

Studiul concluzioneaza ca aceste petroglife fac parte dintr-un „sistem de numarat cu ajutorul astrelor”, creat de vânatorii din Neolitic.

Desi acest lucru nu este atât de interesant pe cât ar vrea entuziastii fenomenului OZN, este de mare importanta pentru guvernul din Sri Lanka.

Autoritatile srilankeze intentioneaza sa deschida zona pentru „geoturism, arheoturism si turism de aventura”, în speranta ca astfel vor impulsiona dezvoltarea economica a regiunii.

ancient-origins.net

 

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum