vineri, iulie 19, 2024
Misterele umanitatii

Platoul Marcahuasi, monumentul umanitatii

Marcahuasi se refera la un platou de origine vulcanica de aproximativ 1,8 km patrati, unde se gaseste un ansamblu de roci mari de porfir si diorite, înfatisând atât oameni (tipuri umane indigene, asiatice, caucaziene), cât si animale (rinoceri, lei, camile, broaste testoase) care nu au trait niciodata în aceasta regiune.

Dintre cele mai cunoscute se poate mentiona „Monumentul Umanitatii” sau „Cap de incas” o gigantica masa de granit, care, observata din unghiuri diferite, înfatiseaza 14 tipuri umane.

Caracterul special al lui Marcahuasi este conferit de formatiunile din piatra cu forme umanoide si de animale, care, vazute prin ochiul expertului, elimina posibilitatea ca acestea sa fi fost facute prin eroziune naturala. Se poate vedea clar mâna omului dintr-o epoca îndepartata, care a dat viata acestor figuri pentru a exprima o idee sau pentru a lasa un semn al trecerii sale, scrie 7est.

Primele studii au fost facute de arheologul Julio César Tello, apoi de profesorul peruan dr. Daniel Ruzo, care, cunoscând si alte sculpturi similare în Mexic, România, Franta, Anglia si Egipt, a emis teoria ca toate aveau un stil similar, fiind creatii ale aceleiasi civilizatii avansate pe care el a numit-o Masma. Cultura Masma ar fi existat cu mii de ani în urma, fiind distrusa în urma cataclismelor care s-au succedat pe Pamânt.

Nascut în Lima, Daniel Ruzo (1900-1993) a fost cel mai mare sutinator al civilizatiilor din timpurile imemoriale pe care le numea civilizatii protoistorice.

Conform acestei teorii a existat o straveche civilizatie ce ar fi acoperit întreaga suprafata a Pamântului, dar care ar fi diparut în urma unor cataclisme severe precum Potopul descris în Biblie.

Populatia de astazi ar fi urmasa celor câtiva supravietuitori ai acestei civilizatii stravechi. În urma cautarilor sale, Ruzo a descoperit mai multi megaliti în Peru, pe tarmul oceanului. Din pacate, acestia nu erau suficient de asemanatori cu o sculptura clasica si au fost degraba catalogati drept eroziuni întâmplatoare ale rocilor din regiune.

Ruzo a continuat cercetarile pentru descoperirea ramasitelor civilizatiei Masma.

Acest nume a fost vehiculat înainte de Ruzo de peruvianul Pedro Astete, un ocultist celebru la vremea sa.

În 1905 a avut viziunea unui spatiu imens subteran care continea toate cunostiintele strabunilor. Atunci Astete a auzit un glas care-i repeta „Masma”.

Astete a studiat toate miturile si legendele împreuna cu simbolismul esoteric si a fost convins ca în regiunea Huanca din Peru sunt îngropate tezaure incomensurabile.

Totodata, el a descoperit existenta unei legaturi între numele de Masma si Biblie. Astfel, Masma era unul dintre fii lui Ishmael.

El îsi conducea propriul trib.

Este posibil ca acest trib sa fi calatorit pâna în Peru? Se poate ce tarâmul de legenda Ophir unde a calatorit Solomon pentru aur sa fie localizat în Peru? Oricum, Peru a fost considerat intotdeauna ca un teritoriu plin cu aur. Conchistadorii au venit aici în cautarea aurului.

Ruzo a aflat ca la Marcahuasi ar exista o stâna numita de localnici „Cap de incas”.

El a organizat rapid o expeditie si când a ajuns la Marcahuasi si-a început cercetarile. A constatat ca acel cap de incas era de fapt format din doua capete a doua persoane de rase diferite. În plus, în aceasta piatra se mai pot zari zeci de capete mai mici.

Numele pe care i l-a dat atunci Ruzo si care s-a pastrat si astazi este „Monumentul Umanitatii”.

Din 1953 pâna în 1960 el a studiat intensiv fiecare bucata de piatra de pe acest platou. De fapt, si-a construit o cabana aici si a locuit perioade lungi de timp.

Ruzo a scris carti si a tinut numeroase conferinte în care si-a detaliat toate descoperirile. În cautarea dovezilor pentru dovedirea existentei civilizatiei Masma si mai ales pentru dovedirea ariei de raspândire a acestei civilizatii vechi Ruzo a calatorit în Bolivia, Franta, Anglia, Egipt si chiar în România.

În 1968 Ruzo marturiseste ca a ajuns în România si a fost însotit de o echipa desemnata de conducerea tarii în vederea realizarii unui documentar. Cu mare suparare Ruzo a constatat ca documentarul ce a fost filmat la indicatiile sale a fost prezentat în Franta si în Germania ca o mare realizare a specialistilor români si el a fost silit sa cumpere o copie, altfel nu ar fi avut nicio urma a cercetarilor sale în tara noastra.

George Hunt Williamson a popularizat prima data descoperirile lui Ruzo în cartea sa „Road in the Sky” publicata în 1959.

Williamson considera ca acest platou este o dovada a faptului ca stramosii nostri au avut contacte cu fiinte extraterestre în din cele mai timpurii perioade ale istoriei.

Marcahuasi reprezinta un platou plin de energie si acest lucru este dovedit de numarul mare de marturii ale vizitatorilor sai în legatura cu OZN-urile. Se pare ca acest punct reprezinta cu adevarat un centru fierbinte al intalnirilor cu fiinte extraterestre. Pâna si cei mai mari sceptici recunosc ca au avut parte de anumite experiente pe care nu si le pot explica atunci când au ajuns pe platoul de la Marcahuasi.

Este dificil ca expertii sa accepte existenta acestei culturi deoarece, potrivit teoriei darwiniste, acum 8 000 de ani, oameni erau primitivi si traiau în pesteri. Cu toate acestea, cercetatori precum Erich von Daniken precum si unele canale TV precum History Channel scot la lumina afirmatiile dr. Daniel Ruzo, autorul cartii „Marcahuasi. Istoria unei fantastice descoperiri”.

Conform dr. Ruzo, la fiecare aproximativ 8 608 ani Terra sufera mari transformari care pun în pericol existenta tuturor fiintelor vii, dar în diferite locuri din lume exista elemente, culturi etc. care rezista cataclismelor.

Acest loc Marcahuasi s-a dovedit a fi ceva mai mult decât o curiozitate a naturii sau un site arheologic (depinde din ce punct de vedere privesti). El este si un loc mistic cu o încarcatura energetica deosebita. Locuitorii mentioneaza dese întâlniri cu OZN-uri (ovni sau ovnis în dialectul local). De asemenea, din acest platou se spune ca exista multe tuneluri ce strabat Anzii. Localnicii n-ar intra sub nicio forma în aceste tuneluri fiind absolut terifiati doar la gândul unei asemenea îndrazneli. Pe de ala parte, nenumarati localnici dar si vizitatori au avut parte de experiente telepatice, vise premonitorii, clarvedere, clarauditie în preajma acestui loc.

Ce ar putea însemna acest lucru?

Din punct de vedere al stiintei clasice… absolut nimic sau poate doar isterie în masa datorata altitudinii mari. Pe de alta parte, pentru cei care nu merg pe cararile traditionale ale stiintei, toate aceste lucruri se leaga într-un tot unitar cu o semnificatie mai înalta. Pentru ei, aici sunt, în mod evident, mai mult decât pietre, mai mult decât sculpturi, mai mult decât o civilizatie veche oarecare. Oare extraterestrii din vechime ce calatoreau cu carele de foc prin aer, cei care sunt descrisi în toate cartile sfinte ale omenirii ca îngeri sau ca zei au vreo legatura cu acest platou?

Cu toate ca formatiunile-sculpturi sunt mult mai numeroase, sa le trecem în revista pe cele mai remarcabile.

 • The Monument to Humanity – Monumentul umanitatii
 • The Prophet – Profetul
 • The Sphinx – Sfixul
 • The Dove (La Paloma) – Porumbelul
 • The Alchemist .- Profile of a man hiding. – Alchimistul (profilul omului care se ascunde)
 • Valley of the Seals – Valea sigiliilor
 • The Amphitheater – Amfiteatru
 • The Fortress – Fortareata
 • The Frog (El Sapo) – Broasca
 • The Tortoise – Broasca Testoasa
 • The Goddess Thueris – Zeita egipteana Ta-urt (zeita noilor nascuti si a maternitatii) în forma sa cunoscuta de femela hipopotam
 • The Helmet of God – Acoperitoarea Domnului
 • The Sanctuary – Sanctuarul

Marcahuasi este un centru energetic recunoscut la nivel mondial. Originea vulcanica face ca rocile sa prezinte o mare cantitate de cristale, precum cuartul, acesta contribuind la emisia de radiatii. În profunzimile platoului, exista ape subterane care amplifica efectul acestor energii. Exista experti care au studiat recent aceste aspecte ezoterice si au gasit multe noduri de energie. Pe de alta parte, sunt cei ce spun ca acest platou plin de energie ar fi, de fapt, o poarta de intrare în alte dimensiuni, un centru fierbinte al înâlnirilor cu fiinte extraterestre, existând multe istorii de aparitii de OZN-uri.

La Marcahuasi se gasesc numeroase constructii de origine prehispanica care atesta prezenta umana în aceste locuri cu multe secole în urma. De asemenea, în apropierea acestui loc exista o interesanta varietate de pasari tipice acestei regiuni, care bucura privirile vizitatorilor.

Privind „Monumentul Umanitatii”, observam doua chipuri: unul care priveste la stânga si are un nas proeminent ce ar putea fi al unui batrân; celalalt priveste la dreapta si pentru multi reprezinta chipul unei femei. Din pacate, odata cu trecerea miilor de ani, nasul acesteia a disparut. Potrivit spuselor dr. Ruzo, toate rasele umanitatii sunt prezente în aceasta impunatoare roca din Marcahuasi.

Platoul Marcahuasi este pentru turisti un peisaj salbatic, care impresioneaza prin grandoare, perfectiune si stil, cu multa istorie si întrebari la care avem, sau înca mai cautam raspunsuri.

Vizitati Peru, vizitati acest loc minunat si poate apoi veti putea raspunde unor întrebari care va framânta de mult timp.

Bogdan

Pentru fiecare de ce trebuie sa existe un cum